• Menu
 • Inloggen
 • Op de Barkruk

  Hoe gaat het toch met?: “Hoe gaat het toch met?”

  Geplaatst door PR Commissie op 08 12 2016

  De Groen Gelers met een prima geheugen weten het wellicht nog. Prachtige verslagen over legendarisch oud spelers van de club verschenen vorig jaar op de website en de sociale media. Iconen als Wiebren Jansen en Jan Baltink werd de hemd van het lijf gevraagd.

  De rubriek “Hoe gaat het toch met” was een instant classic, een favoriet onderdeel op de site en Facebook. Veel gelezen en geprezen.

  We schrijven inmiddels december 2016, de laatste update van de rubriek “Hoe gaat het toch met” verscheen in september 2015. Dit roept vragen op. Vooral de vraag, hoe gaat het toch met de rubriek “Hoe gaat het toch met”?

  Voor een goed beeld van de stand van zaken moeten we langs bij de geestelijk vader van de rubriek en tevens initiator van menig drankspel, Nanne Bakker.

  We treffen Nanne in zijn gezellige doorzonwoning in de Korrewegwijk. Een hip baardje van twee dagen siert het slanke gelaat van deze allround atleet. “Beetje voetballen, beetje fitness, beetje bootcamp, dan krijg je zo’n lichaam inderdaad”. Een trotse Bakker laat zijn paradepaardjes zien, ruim 1400 LP’s gesorteerd op thema, kekke shirts met een space kat erop (“heerlijk rave-materiaal”) en een wolk van een dochter.

  Leiden dergelijke hobby’s niet teveel af van het schrijven voor de Groen Geel site en social media? De productie is toch al maanden ondermaats?

  De toon van het gesprek veranderd plots. Bakkers ogen schieten alle kanten op. Het gesprek doet dat ook, “Wil je een biertje, wijntje of afzakkertje? Had je deze plaat al gehoord, unieke uitgave van Foreigner? Even een potje Fifa?”

  Als we niet beter wisten, dan lijkt het of Nanne Bakker vlucht, vlucht voor zijn eigen succes.

  Tot rust gekomen bij een kopje thee moet de sierlijke verdediger dat ook erkennen. “De reacties op de eerste twee afleveringen waren zo overweldigend. Lof van alle kanten. Ik werd op handen gedragen. Overal waar ik kwam gratis bier. In restaurants hoefde ik niets meer af te rekenen. Oud Groen Gelers benaderden mij actief voor een stuk. Bakkerij Smit leverde dagelijks vers brood voor de deur af, Floris Pas en Jacob Bras vlogen elkaar in de haren. De druk werd teveel.”

  Bakker was namelijk al gestart met een portret over de legendarische captain van dames I, drievoudig kampioen, bekerwinnaar en eigenaresse van een kiezelhard schot, Kirsten Wolthuis.

  “Zij is, god weet waarom, gaan wonen in Heino. Maar ik verstond dus aan de telefoon Heiloo en schreef daar twee schitterende intro alinea’s over. Besef jij wel hoe moeilijk het is om twee prachtige alinea’s te wijden aan Heiloo? Nadat ik doorkreeg dat Wolthuis eigenlijk in Heino woonde werd het mij teveel. Ik stortte in”.

  De schrijver kwam aan, viel af, kwam weer aan en viel nog rigoureuzer af. Bakker ontweek PR vergaderingen onder het mom van “vaderschap” en “werk in het buitenland”. Op Groen Geel activiteiten verborg hij zich achter een gordijn van Schelvis Pekel.

  Toch kijken wij inmiddels tegen een zelfverzekerde en strijdvaardige Bakker aan.
  “Na ruim een jaar broeden heb ik de slag weer te pakken. Heino zal grandioos worden geïntroduceerd, Wolthuis haarfijn neergezet, de Groen Gele sfeer zal van het stuk afdruipen. Voor 1 januari staat het online!”.

  De gemiddelde Groen Geel lezer kan slechts hopen dat een gedeelte van de beweringen van de Kommerzijler waar zijn, dan is de consument namelijk spekkoper.

  Terwijl wij ons richting uitgang begeven heeft Bakker zijn bravoure helemaal terug. “Let op mijn woorden, dit wordt het mooiste stuk ooit op de site! Beter dan dat gedicht van die Teitsma! Een ieder die straks ontevreden is met het resultaat kan bij mij een Duvel komen halen aan de bar!”

  Wij kunnen niet wachten.

  De Groen Gelers met een prima geheugen weten het wellicht nog. Prachtige verslagen over legendarisch oud spelers van de club verschenen vorig jaar op de website en de sociale media. Iconen als Wiebren Jansen en Jan Baltink werd de hemd van het lijf gevraagd.

  De rubriek “Hoe gaat het toch met” was een instant classic, een favoriet onderdeel op de site en Facebook. Veel gelezen en geprezen.

  We schrijven inmiddels december 2016, de laatste update van de rubriek “Hoe gaat het toch met” verscheen in september 2015. Dit roept vragen op. Vooral de vraag, hoe gaat het toch met de rubriek “Hoe gaat het toch met”?

  Voor een goed beeld van de stand van zaken moeten we langs bij de geestelijk vader van de rubriek en tevens initiator van menig drankspel, Nanne Bakker.

  We treffen Nanne in zijn gezellige doorzonwoning in de Korrewegwijk. Een hip baardje van twee dagen siert het slanke gelaat van deze allround atleet. “Beetje voetballen, beetje fitness, beetje bootcamp, dan krijg je zo’n lichaam inderdaad”. Een trotse Bakker laat zijn paradepaardjes zien, ruim 1400 LP’s gesorteerd op thema, kekke shirts met een space kat erop (“heerlijk rave-materiaal”) en een wolk van een dochter.

  Leiden dergelijke hobby’s niet teveel af van het schrijven voor de Groen Geel site en social media? De productie is toch al maanden ondermaats?

  De toon van het gesprek veranderd plots. Bakkers ogen schieten alle kanten op. Het gesprek doet dat ook, “Wil je een biertje, wijntje of afzakkertje? Had je deze plaat al gehoord, unieke uitgave van Foreigner? Even een potje Fifa?”

  Als we niet beter wisten, dan lijkt het of Nanne Bakker vlucht, vlucht voor zijn eigen succes.

  Tot rust gekomen bij een kopje thee moet de sierlijke verdediger dat ook erkennen. “De reacties op de eerste twee afleveringen waren zo overweldigend. Lof van alle kanten. Ik werd op handen gedragen. Overal waar ik kwam gratis bier. In restaurants hoefde ik niets meer af te rekenen. Oud Groen Gelers benaderden mij actief voor een stuk. Bakkerij Smit leverde dagelijks vers brood voor de deur af, Floris Pas en Jacob Bras vlogen elkaar in de haren. De druk werd teveel.”

  Bakker was namelijk al gestart met een portret over de legendarische captain van dames I, drievoudig kampioen, bekerwinnaar en eigenaresse van een kiezelhard schot, Kirsten Wolthuis.

  “Zij is, god weet waarom, gaan wonen in Heino. Maar ik verstond dus aan de telefoon Heiloo en schreef daar twee schitterende intro alinea’s over. Besef jij wel hoe moeilijk het is om twee prachtige alinea’s te wijden aan Heiloo? Nadat ik doorkreeg dat Wolthuis eigenlijk in Heino woonde werd het mij teveel. Ik stortte in”.

  De schrijver kwam aan, viel af, kwam weer aan en viel nog rigoureuzer af. Bakker ontweek PR vergaderingen onder het mom van “vaderschap” en “werk in het buitenland”. Op Groen Geel activiteiten verborg hij zich achter een gordijn van Schelvis Pekel.

  Toch kijken wij inmiddels tegen een zelfverzekerde en strijdvaardige Bakker aan.
  “Na ruim een jaar broeden heb ik de slag weer te pakken. Heino zal grandioos worden geïntroduceerd, Wolthuis haarfijn neergezet, de Groen Gele sfeer zal van het stuk afdruipen. Voor 1 januari staat het online!”.

  De gemiddelde Groen Geel lezer kan slechts hopen dat een gedeelte van de beweringen van de Kommerzijler waar zijn, dan is de consument namelijk spekkoper.

  Terwijl wij ons richting uitgang begeven heeft Bakker zijn bravoure helemaal terug. “Let op mijn woorden, dit wordt het mooiste stuk ooit op de site! Beter dan dat gedicht van die Teitsma! Een ieder die straks ontevreden is met het resultaat kan bij mij een Duvel komen halen aan de bar!”

  Wij kunnen niet wachten.

  Reacties

  Nieuws