• Menu
 • Inloggen
 • Nieuwsbericht

  Groen Geel dames 3 – Be Quick dames 1

  Geplaatst door Dames 3 op 28 09 2017

  De competitiestart, de eerste thuiswedstrijd van het jaar. Dames 3 mag het seizoen openen bij Groen Geel.
  Vorige week werd er gestart met een oefenwedstrijd, daar blijven we maar niet te lang bij stil staan. Maar zoals bekend; een slechte generale belooft een goede première! En dat werd het.
  De dag begon wat chaotisch. Het veld was nog bezet, waardoor de warming up op het knollenveld gedaan moest worden en dan was daar nog de teamfoto. Waar gaan we dat doen, hoe gaan we staan, heeft iedereen een tenue aan, zit je haar goed, de make-up niet vergeten. Speciaal voor de foto is de directeur van onze sponsor, Tim Teisman van verzuimweg, naar Groen Geel gekomen om met zijn dames op de foto te gaan.
  Onze trainers Bram en Jimmy waren deze dag aanwezig om ons te coachen. Tot vlak voor de wedstrijd was de opstelling nog een verrassing. Nadat iedereen wist waar zij moest staan, heeft coach Bram veel meiden nog verteld wat de bedoeling was en wat er verwacht wordt.
  Iedereen heeft een gezonde spanning. De meiden die van TKB zijn overgekomen moeten wennen aan het groen-gele outfit en schrikken een beetje van het: GROEN!…..GEEL!
  We starten in een 4-4-2 opstelling. Al snel blijkt dat we maar tegen 10 dames spelen, na zo’n 10 minuten zijn ze toch met z’n 11-en. Be Quick heeft een nieuw team en hun selectie bestaat uit welgeteld 11 speelsters. De dames in het veld hebben het geloof ik niet door en zijn verbaasd over de ruimte die ze krijgen.
  Al binnen een paar minuten ligt de bal in het net. Annemieke krijgt op een afstand van zo’n 20 meter de bal voor haar voeten, ze neemt rustig aan en schiet gericht op het doel, een prachtig doelpunt! 3 minuten later geven onze nieuwe aanwinsten een mooie demonstratie over hoe je samen moet voetballen. Een prachtig 1-2tje tussen Annekyra en Lotte, waarna Annekyra de bal voor het doel slingert, de bal wordt gemist door de keeper en daar staat Eline (voor het eerst in de spits), ze tikt hem in zoals een spits dat hoort de doen, 2-0!
  Na de 2-0 wordt er lekker rond getikt en rustig opgebouwd. Er wordt in het veld gecoacht en Bram schreeuwt de longen uit z’n lijf en zet de dames neer, wat fijn is dat!
  Er komen nog kansen voor Annemieke en Laurien. Anne-Roos, die deze wedstrijd het doel mag verdedigen maakt een prachtige redding. Helaas schiet de tegenstander vanuit een corner en in de chaos van de 16 de bal binnen, 2-1.
  In de laatste 10 minuten van de eerste helft wordt er lekker door gevoetbalt en volgen er nog kansen. Maar dan is daar weer Eline, na een mooie rush staat ze 1 op 1 met de keeper en tikt ze de bal beheerst binnen. Met een 3-1 stand gaan we aan de thee.
  Vol goede moed beginnen we aan de tweede helft. Na een prachtige aanval schiet Laurien op doel, de bal wordt gekeerd door de keeper en de rebound wordt prachtig binnen geknald door Eline. Niet veel later scoort Eline weer! 5-1.
  De hele tweede helft worden de spitsen losgelaten door de tegenstander en is er veel ruimte op het veld. Er komen nog genoeg kansen voorbij. Zowel Lotte als Linda hebben een paar goede kansen, de een gaat net naast, de ander over.
  Na een mooie steekpass van Marjan kan Barbara binnenschieten, haar eerste groen-geel dames 3 doelpunt! Na nog een mooie aanval kan Barbara de bal nog een keer binnenschieten. Er volgen nog een paar mooie aanvallen en we tikken er lekker op los. Uiteindelijk is de eindstand 7-1 en kunnen we met een zeer goed gevoel beginnen aan het seizoensopeningsfeest!
  Ondanks deze monsterlijke uitslag staan we 2e. De dames van TKB hebben met 8-1 gewonnen. Volgende week kunnen we de koppositie overnemen in een wedstrijd tegen TKB.

  Reacties

  Verslagen