• Menu
 • Inloggen
 • Nieuwsbericht

  Teamweekend Dames 3

  Geplaatst door Dames 3 op 25 09 2017

  Vrijdag 1 september 2017 was het zover, dames 3 trapte het seizoen af met een teamweekend op Schiermonnikoog! Vol goede moed pakt het team de boot om eens goed te gaan trainen voor de derde helft. Eenmaal aangekomen op Schier staan de fietsen al op ons te wachten en de 300 meter van de boot naar de kampeerboerderij zijn dan ook snel overbrugd.
  De boodschappen waren al besteld bij de plaatselijke Spar en daarna begon het lange wachten op de drie kratjes bier (ja, wij worden ook wat ouder, dan gaat het niet meer zo hard…) en de 12 zakken chips van Jint. Onder het genot van een lekker Nobeltje (over van vorig jaar) en verhalen over vaguüm zuigen (ja, je leert nog eens wat op zo’n teamweekend) zaten we heerlijk in het zonnetje te wachten. En te wachten. En te wachten. En te wachten. Misschien toch maar even bellen? Bleek dat de boodschappen allang waren bezorgd en in de hal waren neergezet… Tijd dus voor het eerste biertje! Terwijl we daarvan aan het genieten waren kregen we gezelschap van de boerderijpup, waar iedereen behalve Anne Roos spontaan verliefd op werd. Vooral Laurien was niet bij de hond weg te slaan. Ze heeft het hele weekend nog hondenharen van haar kleren geplukt. Overigens was ze ook zwaar onder de indruk van de koe die op het punt van bevallen stond. Ze heeft de boer wel tien keer gezegd dat hij haar er vooral bij moest halen als het kalfje eraan kwam en dat ze met alle liefde wel wilde helpen trekken, als het er niet uit wilde komen…. Juist…
  Na een heerlijke maaltijd van pasta pesto met kip en groenten en lekker gekletst te hebben (we blijven een damesteam hè), werd het tijd om de Toxbar op te zoeken! Na een wat tam begin werd dat een mooi feestje met indrukwekkende danspassen van Marit en waarbij de generatiekloof toch wel pijnlijk duidelijk werd… Terwijl alle introductiestudenten (en onze beide jongste teamgenootjes) helemaal los gingen, zat de rest elkaar aan te kijken van ‘ken jij dit nummer? Nee…. Jij? Ook niet…’ Gelukkig kwam ook de oudere generatie goed aan zijn trekken, is er flink gefeest en gedanst, maar niet gezoend….
  Na een kort nachtje moesten we er alweer vroeg uit, want we werden voor ‘sport en spel’ activiteiten verwacht op het strand. Paniek! Wat gaan we doen, wat moeten we aan!!! Is het koud? Gaat het regenen? Zal ik een korte broek aan doen? waren maar een paar vragen die door de kampeerboerderij vlogen. Na 16 keer omkleden zijn we uiteindelijk dan toch bij het strand aangekomen. Hier bleken inderdaad een aantal leuke sport en spelactiviteiten op het programma te staan. In de ochtend konden we onze balkunsten demonstreren met een potje beachvolleybal (het is maar goed dat we op voetbal zitten) en na een heerlijke lunch op het strand (met kroketten!) gingen we verder met boogschieten en schieten met een blaaspijpje. Hoogtepunt was toch wel de high score van Nikee bij het boogschieten, met een totaal van 10 punten, na 5 schietbeurten. Alle hulde ging naar Linda, die met 98 punten klaar is voor de Olympische Spelen!
  Na alle schietactiviteiten was het tijd om verder het strand op te gaan en te gaan blokarten. Iets waar we ons allemaal op verheugd hadden! Toevalligerwijs onder toezicht van de flirt van Ilona uit de Toxbar, die heel toevallig op hetzelfde strand met zijn maten stond te beachgolfen. Maar er moest gefocused worden, wat gingen we hard! Tenminste….. het ging de eerste 10 meter hard, als je werd weggeduwd …. Helaas stond er te weinig wind om echt goed over het strand te kunnen scheuren, maar dat mocht de pret niet drukken. Na de sombere weersberichten voor deze dag knepen we maar al te hard in onze vuisten dat de zon zich volop liet zien. Dus een aantal plonsden nog even de zee in, wat een paar mooie blotebillenfoto’s opleverde. Ook heeft Eline haar schelpenverzameling mooi kunnen aanvullen. Al met al was het een heerlijke dag op het strand!
  Deze prachtige dag werd afgesloten met een lekkere barbecue. Die werd gevolgd door een paar dutjes (om op te laden op voor de tweede stapavond), maar in sommige gevallen werd dit wel een heel lange dut tot aan de volgende ochtend. De harde kern liet zich niet kennen en Nikee, Ilona, Anne Roos, Amerens en Laurien trotseerden ook deze avond de Toxbar.
  Een weekend volop zon, chips, bier en – op een lager pitje – sport. Alle ingrediënten voor een zeer geslaagd teamweekend!

  Reacties

  Verslagen