• Menu
 • Inloggen
 • Nieuwsbericht

  Groen Geel doet zichzelf tekort tegen Klazienaveen

  Geplaatst door Zaterdag 1 op 01 10 2017

  Groningen – Groen Geel heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen verloren in de tweede klasse J. Op sportpark Corpus den Hoorn werd met 1-2 verloren van FC Klazienaveen.

  In de eerste helft gaf Groen Geel weinig kansen weg en wist het zelf af en toe gevaarlijk te worden via de rechterkant. De eerste echte kans was dan ook voor Groen Geel. Koen Olde Monnikhof, die met een actie zichzelf vrij wist te spelen en spits Peter Kersing met een steekpass bediende.
  In de één tegen één situatie met de keeper schoot Peter de bal echter naast. Zoals gezegd, werd Groen Geel gevaarlijk door onder anderen de opkomende Marnix en de intuïtieve Koen Olde Monnikhof. Helaas ontbrak het in de eerste helft grotendeels aan de eindpass. Klazienaveen probeerde gevaarlijk te worden met standaardsituaties, waar zij vooral bekend om staan.
  Uiteindelijk wist Klazienaveen tegen het spelbeeld in op voorsprong te komen. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Klazienaveen een vrije trap rond het zestienmetergebied. De bal werd breed gelegd en vervolgens schoot een speler van Klazienaveen hard richting het doel van keeper Vogel. Op de harde streep had keeper Vogel echter geen antwoord, 0-1. Dit was ook gelijk de ruststand.

  Groen Geel begon voortvarend aan de tweede helft en zocht meteen de aanval. Nadat Nick Sturkenboom de bal veroverde, kon Jos ‘’de motor’’ Beek de heer Olde Monnikhof de diepte insturen. En met succes! De keeper probeerde het doel kleiner te maken door van zijn lijn te komen, maar Olde Monnikhof wist daar, zoals wel vaker, optimaal gebruik van te maken door de bal met een boog over de keeper heen te schieten, 1-1. Daarna kreeg Groen Geel een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen: een bal van Sturkenboom die op de keeper terechtkwam, een schot van Beek op de lat en een individuele actie van de sterk ingevallen Ruben Westenberg die uiteindelijk na een schot de bal gered zag worden door de keeper van Klazienaveen. De bal wilde er maar niet in. En zoals mijn ploeggenoot en tevens compagnon op het middenveld Jacob Hoekstra mooi verwoordde in het vorige verslag: ‘’als je zelf de kansen niet maakt valt de goal aan de andere kant’’. En zo geschiedde. Vijf minuten vóór het eindsignaal kreeg Klazienaveen een vrije trap op de helft van Groen Geel. Na de voorzet stond een speler van Klazienaveen vogelvrij in het zestienmetergebied en wist de bal door de benen van keeper Vogel in het doel te koppen, 1-2. Groen Geel probeerde nog met man en macht de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar het geluk was niet aan hun zijde.

  Na de wedstrijd waren er bij de spelers gemengde gevoelens. Net zoals vorige week was Groen Geel de bovenliggende partij, maar ontbrak het aan ‘geluk’ voor de goal. Wie weet kan Groen Geel met een beetje ‘geluk’ volgende week in de uitwedstrijd tegen de Weide hun eerste overwinning van het seizoen behalen.

  Reacties

  Verslagen