• Menu
 • Inloggen
 • Nieuwsbericht

  Dames 3 ligt op koers voor 3e plek

  Geplaatst door Dames 3 op 19 12 2017

  Na een week vol sneeuw, regen en andere naar beneden vallende ellende was heel dames 3 er van overtuigd dat de wedstrijd zaterdag wel zou worden afgelast. De tegenstander speelt immers nog op echte Groningse klei en met ook maar een klein drupje regen valt daar niet op te voetballen. Dames 3 zou haar ambitie om op de derde plaats te eindigen nog wel even uit stellen. Een aantal dames gaf de voorkeur aan (kerst)borrels en zette daarom vrijdagavond/nacht flink de bloemetje buiten te zetten in de stad.

  Nadat Amerens minimaal 3 keer de website van vv Zevenhuizen had gerefreshed was de wedstrijd nog steeds niet afgelast. Even zorgde de facebook pagina van de voetbalvereniging nog voor verwarring. Hierop stond namelijk dat er om 14.30 gespeeld zou worden, terwijl wij rekening hielden met 14:00. Een telefoontje van Jint gaf duidelijkheid. Er werd vandaag gespeeld en wel om 14.00. Reden dus om met een half brak team, maar wel met Bregje als min of meer vaste keepster, af te reizen naar het pittoreske Zevenhuizen.

  Met frisse tegenzin werden de kicksen aangetrokken en het werd het modderige veld betreden. De opstelling zou geheim blijven tot de start van de wedstrijd. Echter lekte er hier en daar wat informatie uit. Door de vader van Jint werd de onduidelijkheid uit de ploeg gehaald, de opstelling werd nogmaals verteld, en nadat we door de meisjes van Zevenhuizen waren uitgelachen om ons Groen- gele geschreeuw konden we beginnen met de wedstrijd. Fanatiek gecoached door Jaap begon dames 3 voortvarend aan de wedstrijd. Na 7 minuten lag de bal er al 2 keer in. Annekyra wist de openingstreffer te maken gevolgd door een fantastische pegel van Barbara. De moed zakte bij de dames van Zevenhuizen al langzaam weg in de klei. Wij voetbalde en scoorde vrolijk door en stonden mede dankzij doelpunten van klasbak Laurien (ze had hem zelf al niet meer geteld) en Annekyra bij rust al met 4-0 voor. Dit was natuurlijk niet gelukt zonder door steun van onze trouwe supporters Vero, Jildau, Ilona en Nikee. Complimenten dat jullie de vrieskou getrotseerd hebben om deze prachtige wedstrijd te aanschouwen.

  Na een heerlijke kop suikerwater in de rust, begonnen we vol goede moed aan de tweede helft. Helaas wel zonder rots in de branding Amerens, die geblesseerd was uitgevallen (of kwam het toch door de kerstborrel??) Marianne schoof door naar de positie van voorstopper, Nynke kwam erin op de rechtsback positie en alleskunner Willeke werd van spits omgetoverd tot linksback. Laatste man Annemieke kon dankzij dit fantastische trio achterin veelvuldig mee naar voren, maar helaas leverde dat dit keer geen doelpunt voor haar op.

  De dames kregen meer dan voldoende kansen. Echter blijft de afwerking nog wel een punt van aandacht. Annekyra had het gelukkig wel op de heupen en wist er deze middag in totaal 4 in te leggen (mede dankzij het sociale spel van Eline. Zij zag namelijk de bal van Annekyra in het doel rollen en besloot deze niet meer aan te raken).

  Willeke onderging deze middag al een transformatie van spits naar back, maar het hoogtepunt van de middag was wel de keeper die tot spits werd gepromoveerd. In de laatste 10 minuten nam Marianne de (ongebruikte) handschoenen van Bregje over en kon Bregje gaan shinen in de spits! Met een goeie voorzet en een bal die net aan de verkeerde kant van de kruising belandde had Bregje nog een groot aandeel in deze laatste minuten. Het aandeel van Lisanne was nog groter, want zij tekende met een bekeken schot voor het laatste doelpunt van de middag.

  Zo werd een onverwachte voetbaldag in Zevenhuizen met een 0-7 overwinning afgesloten en kunnen de dames met een keurige derde plek de winterstop in. Misschien moeten de doelen voor dit seizoen toch nog maar eens onder de loep genomen worden nu de derde plaats al behaald is. Kleine kanttekening.. de dames vinden zelf dat de afronding nog beter kan, maar alleen TLC heeft op dit moment een beter doelsaldo. Geen enkele reden om ontevreden te zijn dus.

  Reacties

  Verslagen