• Menu
 • Inloggen
 • Nieuwsbericht

  Het gevalletje Zuidhorn

  Geplaatst door Zaterdag 1 op 28 01 2018

  Het was erop of eronder voor Groen Geel. Voorafgaand de wedstrijd was het verschil met Zuidhorn vier punten. Bij winst werd dit gat verkleind tot een punt en was de veilige 11e plek in zicht. Helaas gebeurde dit niet. Groen Geel kreeg een enorm pak slaag van Zuidhorn en er werd afgetekend met 6-2 verloren.

  Zuidhorn zou Zuidhorn niet zijn als zij geen mogelijkheid onbenut zouden laten om nog even een korte terugblik op de wedstrijd van vorig seizoen te doen. Groen Geel won destijds terecht door een doelpunt van Ruben Ludwig die afgekeurd had kunnen worden. Een schande. Een aanfluiting. Een regelrechte misdaad van de dienstdoende leidsman. Heel Zuidhorn was vreselijk benadeeld. De scheidsrechter besloot Zuidhorn deze keer daarom maar een handje te helpen en een paar doelpunten cadeau te geven.

  Dat was overigens overduidelijk niet de reden waarom verloren werd. Groen Geel liet het andermaal afweten in een wedstrijd waarin het er echt om gaat en mag zich nu tot echt eens gaan afvragen waarom het in oefenwedstrijden tegen eersteklassers Gorecht en GRC wel lukt en in wedstrijden tegen pakweg Zuidhorn niet. Met doelman Indy Roode, die zich het afgelopen seizoen spectaculair ontwikkelde tot een waardige concurrent én vervanger van de zwangere Jeroen Vogel, begon Groen Geel nog wel aardig aan de wedstrijd. Halverwege de eerste helft kwam Zuidhorn toch op voorsprong. Een terechte strafschop betekende de 1-0. Aanvoerder Laurens Bloem schoot feilloos raak. Het uitvallen van verdediger Johan Molenaar was een tweede domper voor Groen Geel. Marnix Teensma verving hem, Frank Oude Avenhuis schoof op naar het voor hem onbekende centrum. Groen Geel kreeg een paar goede kansen via Jordi Hamming en Luuk Jans, maar de keeper van Zuidhorn bleek een uitstekende sta-in-de-weg.

  Vlak na rust kwam Groen Geel op gelijke hoogte. Jordi Hamming was het eindstation van een mooie aanval. Het betekende het tweede competitiedoelpunt van Hamming en dat betekent pornoblond haar voor zijn vriend Indy Roode. Studentengrapje, mooi. Daar zullen de hete hertjes op de kroeg van Albertus Magnus van opkijken. Daar zullen ze trouwens nog wel even op moeten wachten, want met het maken van zijn tentamens doet Indy een poging de verhouding tussen het aantal behaald studiepunten – het aantal gescoorde hertjes enigszins recht te zetten. De nieuwe coup zal hier ongetwijfeld ook aan bijdragen.

  Het duurde niet bijzonder lang voordat Zuidhorn weer op voorsprong kwam. In de rebound schoot Jaap Jacobs raak. Direct na de aftrap had Jordi Hamming de gelijkmaker op zijn schoen, maar opnieuw redde de doelman. Koen Olde Monnikhof kreeg een minuut na zijn invalbeurt eveneens een levensgrote kans, maar de exact 64 ibuprofen pillen van de afgelopen tien dagen zorgde ervoor dat hij nog niet helemaal scherp was. Dat was hij even later wel, toen hij de bal na een mooie aanval tegen de netten schoot. Helaas had de grensrechter al afgevlagd. Onterecht, zo bleek al snel. Het stond toen trouwens al 3-1 na een buitenspeldoelpunt van wederom Jacobs. De scheidsrechter hanteerde terecht de regel dat iemand die niet deelneemt aan het spel niet buitenspel kan staan, maar hij had spijtig genoeg niet door dat ook de man van het doelpunt buitenspel stond. De 4-1 was helemaal een lachertje. De bal was namelijk al tien centimeter over de zijlijn geweest. Kon de scheidsrechter niet zien en dat was eigenlijk ook wel zo. De grensrechter van Zuidhorn kon het overduidelijk wel zien, maar hield de vlag naast zich.

  Groen Geel bakte er daarna vrij weinig meer van. Het werd 5-1, 6-1 en uiteindelijk 6-2 door een prachtig doelpunt van Luuk Jans. Een collectieve off-day en een scheidsrechter die zijn dag niet had. Dat laatste kan gebeuren, zo weten ze ook bij Zuidhorn. Groen Geel moet de rug rechten, keihard trainen en snel zorgen dat er punten worden gepakt. Volgende week kan dit tegen opnieuw een concurrent, FC Meppel.

  Reacties

  Verslagen